Țiglă metalică Romanic

Țigla ROMANIC este profilată din oțel zincat acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată.
Țigla ROMANIC este profilată din oțel de grosime între 0,50 și 0,60 mm, zincat (Z225-Z275), acoperit cu un strat de vopsea în variantă lucioasă și mată. Țigla metalică ROMANIC poate fi livrată cu lungimi cuprinse între 500 mm și 7000 mm.
Țigla metalică ROMANIC se produce în 29 de nuanțe. Este un produs care se remarcă prin înălțimea profilului, aceasta fiind de 30 mm. Eleganța și durabilitatea modelului permit utilizarea lui pe construcțiile noi, dar și pe monumentele istorice sau construcțiile romanice cu o vechime de sute de ani.
Sistemul inovativ de îmbinare permite suprapunerea modulelor de țiglă în ambele laterale, ușurând astfel considerabil procesul și costurile de montaj.

Caracteristici tehnice

 1. Material                                         Tablă din oțel, zincată pe ambele părți protejată cu poliester
 2. Grosime nominală                        0,5 – 0,6 mm tablă din oțel
 3. Lățime totală                                 1140 mm
 4. Lățime utilă de acoperire            1020 mm
 5. Lungimea modulului                   350 / 400 mm
 6. Înălțime totală                              62 mm
 7. Greutatea pe suprafață              4 – 5 kg / mp
 8. Înclinația minima                         8⁰ dacă nu sunt necesare îmbinări diagonale / 14° în cazul îmbinărilor diagonale
 9. Garanție finisaj lucios                 10 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune
 10. Garanție finisaj mat                  15 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune
 11. Garanție finisaj GrandeMat     30 ani garanție pentru caracteristicile de culoare și coroziune
 12. Durata de viață                          60 de ani pentru acoperiș, rezistență la variațiile de temperatură

Gamă de culori pentru Țigla metalică Romanic

-Finisaj Lucios-

Roșu Aprins
RAL: 3000

Vișiniu Inchis
RAL: 3005

Roșu Maroniu
RAL: 3009

Roșu
RAL: 3011

Albastru
RAL: 5010

Verde
RAL: 6005

Gri
RAL: 7024

Alamă
RAL: 8003

Cărămiziu
RAL: 8004

Argintiu
RAL: 9006

Alb
RAL: 9002

Negru
RAL: 9005

Finisaj Mat

Vișiniu Inchis
RAL: 3005

Roșu Maroniu
RAL: 3009

Verde
RAL: 6005

Gri
RAL: 7024

Cărămiziu
RAL: 8004

Maro Ciocolatiu
RAL: 8017

Maro Inchis
RAL: 8019

Negru
RAL: 9005

Finisaj Grande Mat

Vișiniu Inchis
RAL: 3005

Roșu Maroniu
RAL: 3009

Verde
RAL: 6005

Gri
RAL: 7024

Cărămiziu
RAL: 8004

Maro Ciocolatiu
RAL: 8017

Maro Inchis
RAL: 8019

Negru
RAL: 9005

Ce înseamnă protecţia unei locuinţe folosind ţiglele metalice model Romanic

Rolul unui acoperiş este, fără doar şi poate, acela de a proteja locuinţa pe care o acoperă. Însă de cele mai multe ori atunci când vine vorba despre această protecţie sensul său se reduce cel mai adesea la acela de a iozola interiorul clădirii pe care o deserveşte de fenomenele meteo dezagreabile şi de potenţialele efecte nocive ale acestora. Acestea sunt funcţiile care definesc în mod uzual protecţia pe care trebuie să o confere un acoperiş şi tot ele sunt şi cel mai adesea luate în calcul atunci când se alege tipul de acoperiş optim pentru o anumită clădire. Însă pentru sistemele de acoperişuri marca Bilka protecţia casei înseamnă mai mult de atât.

Ţiglele metalice se bucură de o popularitate în creştere de foarte multă vreme datorită, în primul rând, sistemului practic şi facil de instalare, dar şi durabilităţii şi rezistenţei pe care o conferă acoperişului. Şi, la fel, şi ţigla metalică de tip Romanic care se numără din ce în ce mai des printre materialel agreate de cei mai mulţi constructori. Profilată din oţel de grosime între 0,50mm şi 0,60mm, ţigla metalică de tip Romanic beneficiază şi ea de toate avantajele tehnologiei multistrat care protejeză deopotrivă oţelul din compoziţie împotriva coroziunii prelungind viaţa acoperişului, dar şi casa de ameninţările vremii. Zincate pe ambele feţe şi protejată de un strat de PVC la exterior, aceasta face faţă cu brio tuturor provocărilor meteorologice şi, totodată, trecerii timpului.

Durata de viaţă a unui acoperiş realizat din ţiglă metalică este estimată la aproximativ 60 de ani, iar acest lucru se datorează în special acestor straturi multiple care, împreună, crează condiţiile de protecţie optime deopotrivă pentru ţigla în sine, dar şi pentru locuinţa căreia îi asigură o izolare perfectă.

Protejează-ţi casa din toate punctele de vedere folosind ţiglele metalice de tip Romanic

Însă mai mult decât atât şi tot datorită tehnologiei de ultimă oră pe care o foloseşte, ţigla metalică model Romanic protejează casa şi în faţa supraîncărcării pe structură. Având o greutate mică, de numai 4-5 kg pe mp, nu pune presiune pe structura de rezistenţă a casei protejând-o astfel şi de o eventuală suprasarcină. Tocmai pentriu că sistemele de acoperişuri marca Bilka sunt concepute să asigure o protecţie totală, adică protecţie din toate punctele de vedere, nu numai din cel al ameninţărilor exterioare.

Aşadar, uşor de montat şi avantajoase în ceea ce priveşte raportul preţ-calitate, ţiglele metalice de tip Romanic pe care vi le oferim îţi vor apăra perfect locuinţa în faţa ameninţărilor meteo, protejând-o simultan şi de o eventuală suprasolicitare a structurii de rezistenţă. Aşa că dacă vă doriţi o astfel de protecţie completă a casei dumneavoastră, alegerea ţiglelor metalice model Romanic poate fi cea mai bună alegerea. Cu atât mai mult cu cât vă vor apăra, cu siguranţă, de orice critică estetică, având un design extrem de inspirat care va conferi casei dumneavoastră şi un plus de stil, indiferent dacă sunteţi adeptul ingeniozităţii moderne sau, din contră, protectorul stilului clasic sau tradiţional.

Have a Project in Mind?

Let’s Get Building!

Contacteaza-ne!

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur elit.

0758 670 700
contact@tigla-acoperisuri.ro
Call Now ButtonCere Oferta